We hebben het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde ondersteund in het project Riet & Rotan Revisited. Het doel van dit project is het vlechtambacht levend houden en borgen door het leggen van nieuwe verbindingen.
Een ‘toolkit met instrumenten’ is ontwikkeld om stapsgewijs te zorgen voor het behouden van het ambacht voor de toekomst. Het doorgeven van de traditie aan een nieuwe generatie vlechters staat centraal. Ook verbindingen met ‘young professionals’ is gezocht, zoals meubelmakers, creatieve vakmannen/-vrouwen, productontwerpers en interieurarchitecten in opleiding. We zijn in gesprek gegaan met vertegenwoordigers van opleidingen die zeer enthousiast zijn om dit onderwerp in theorie en praktijk op te nemen in hun onderwijsprogramma.

Het resultaat van het Riet & Rotan Revisited project is een overdraagbaar model waar ook andere ambachten hun voordeel mee kunnen doen. Op 13 december 2018 zijn de opbrengsten en het stappenplan ‘Vlecht het voort’ gelanceerd op het afsluitende symposium van dit project. 

Interesse in de toolkit met instrumenten of wilt u meer informatie over het werken met het stappenplan? Neem gerust contact met ons op! 

Klik hier voor het: Stappenplan Vlecht het voort!