Wat is er gebeurd op de grond onder je voeten? 

Voor onder meer de gemeenten Oss, Ede, Hof van Twente, Oldenzaal, Raalte, Vriezenveen, Olst-Wijhe, Hengelo, Hellendoorn, Nijverdal en Rijssen hebben we doorlopende leerlijnen erfgoededucatie gerealiseerd. Tevens zijn we onderwijskundige grondleggers van Erfgoedspoor. Een reeks lokale leerlijnen in de provincie Zuid-Holland.

Stuk voor stuk fraaie voorbeelden van krachtig onderwijs in de eigen omgeving. Gemaakt in samenspraak met docenten én medewerkers van musea, landgoederen, historische verenigingen, parken, archieven, kastelen en VVV’s. Gebaseerd op onze onderwijskundige kwaliteitscriteria, didactiek en ‘Drie Stappen Structuur’.

We kunnen u hierover veel vertellen: van de kant-en-klare-lessen die zijn ontstaan, de verbindingen die zijn gelegd in de erfgoedgemeenschap, al het bijzondere lokale erfgoed en de historische verhalen die daarbij horen tot de (vernieuwde) samenwerking tussen scholen en culturele instellingen. En vooral over een nieuwe generatie kinderen die enthousiast de waarde van hun eigen omgeving ontdekken!