Vincent van Gogh is een wereldberoemde Brabander, die de provincie doorkruiste voordat hij naar Frankrijk vertrok. In Brabant liggen zijn wortels, besloot hij kunstenaar te worden en maakte hij zijn eerste grote schilderij: de Aardappeleters. Brabants Kwartiertje met Van Gogh gaat over zijn leven, zijn familie en over zijn eerste stappen op het kunstenaarspad, die hij in Brabant zette.

In opdracht van Erfgoed Brabant en Van Gogh Brabant realiseerden wij een educatief project voor basisschoolleerlingen. Ze maken kennis met het leven en werk van deze wereldberoemde kunstenaar.

De leeropbrengsten richten zich op het ontdekken van de wereld van Van Gogh in de eigen omgeving. Door het ‘Brabants kwartiertje met van Gogh’ worden leerlingen in een reeks van korte actieve opdrachten uitgedaagd hun verbeeldingskracht en inlevingsvermogen aan te spreken.

Lesvorm
Het lesproject bestaat uit opdrachtkaarten voor onder- midden- en bovenbouw. Op de voorkant van iedere opdrachtkaart staat een afbeelding van het erfgoed van Vincent van Gogh. Het bekijken, bewonderen en bevragen van dit erfgoed is het startpunt van een Brabants kwartiertje met Van Gogh. De opdrachten zijn kort en krachtig en kunnen los uitgevoerd worden of als projectdag of projectweek.

Dit project kunt u hier bestellen: www.erfgoedbrabantacademie.nl/vangogh

VG2        VG1