Wat is er gebeurd op de grond onder je voeten?

Op meerdere plekken in Nederland zijn wij betrokken bij de ontwikkeling van lokale leerlijnen. Stuk voor stuk fraaie voorbeelden van krachtig cultuuronderwijs in de eigen omgeving. Gemaakt in samenspraak met docenten en medewerkers van musea, landgoederen, historische verenigingen, parken, archieven, kastelen en VVV’s. Gebaseerd op onze kwaliteitscriteria, didactiek en ‘Drie Stappen Structuur’.

Om Cultuureducatie met Kwaliteit te borgen, bieden wij bij deze leerlijnen ook deskundigheidsbevordering aan voor de deelnemende scholen en culturele instellingen. Dit houdt in: werksessies en trainingen over de kracht van cultuureducatie en het ontvangen van en werken met schoolklassen in een culturele instelling.
In het afgelopen jaar hebben wij medewerkers van meer dan 50 verschillende culturele instellingen getraind. Medewerkers van musea, Nationale Parken en historische verenigingen zijn gecoacht in het versterken van hun competenties. 

Een aantal voorbeelden van lokale leerlijnen inclusief deskundigheidsbevordering: 

http://www.hofinsalland.nl/educatie/leerlijn-erfgoededucatie/

http://www.ceppo-oldenzaal.nl/aanbod/erfgoededucatie/

http://www.cubahof.nl/aanbod/leerlijn-erfgoed/

In april 2018 is onder onze begeleiding ook een leerlijn in Olst en Wijhe opgeleverd.
In Oldenzaal bieden we begeleiding in het updaten en ontwikkelen van 16 pakketten in de leerlijn ‘Erfgoed verbindt Oldenzaal’.
Ook in ontwikkeling: de Regge-leerlijn, met een pilot in Nijverdal en Hellendoorn en de leerlijn in Vriezenveen i.s.m. het Historisch Museum Vriezenveen.